wereldlichtjesdag steinOver heel de wereld zal er licht branden voor de kinderen die wij zo oneindig missen. Flakkerende kaarsen vormen een baken, een teken van onvoorwaardelijke liefde, herinneringen koesterend en hun warmte omarmend. Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, herdenken we de kinderen die overleden zijn, ongeacht hoe oud ze waren of hoe lang het geleden is. We herdenken de kinderen die voortleven in ons hart, onzichtbaar met ons mee wandelend aan onze hand.

Dit jaar wordt er voor het eerst een evenement georganiseerd rondom Wereldlichtjesdag in Stein, welke plaatsvindt op 13 december 2015 in het Multifunctioneel Centrum met inloop vanaf 18:00 (programma van 18:30 tot 19:30). De avond wordt verzorgd met muzikale omlijsting, gedichten, een creatieve activiteit en een sfeervolle herdenking. Daarnaast zal de bundel van het project Liever bij mij… gepresenteerd worden. Wil je deze avond graag bijwonen, geef je dan op via onderstaand contactformulier. Kinderen zijn ook van harte welkom. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus tijdige aanmelding is gewenst. Na 15 november sluit de mogelijkheid tot aanmelding. Je ontvangt te zijner tijd een uitnodiging via e-mail met het programma. Voor wie de uitnodiging per e-mail heeft gemist, is hier alle info te vinden Uitnodiging Wereldlichtjesdag Stein 2015.

 

Illustrator Anne Wolfs ontwierp enkele kleurplaten voor kinderen die een broertje of zusje herdenken op Wereldlichtjesdag.

Kleurplaat engel broertje Kleurplaat engel zusje Kleurplaat vlinder