Nieuwe bundel in 2020!

Het project ‘Kindje in mijn hart’ startte in 2015 als een cadeautje voor Vaderdag en Moederdag, een blijvend eerbetoon aan de liefdevolle herinneringen van ouders die een kindje ontbreekt. Zeker op bijzondere dagen is het gemis dat zij ervaren extra aanwezig en dan is het fijn om te zien dat ook het kindje dat er niet meer is, altijd bij het gezin zal horen. In dat jaar verscheen de bundel ‘Kindje in mijn hart’ (helaas uitverkocht) met gedichten van ‘Kusje in de wind’ en in 2016 kwam daar Kindje in mijn hart (helaas uitverkocht) bij, waarin ook gedichten van ouders en andere familieleden werden opgenomen. In 2017 startte ik het project weer opnieuw op met de bundel Altijd mijn alles. In 2018 verscheen de bundel Sterrenkusjes.

Dit jaar wil ik het project met hulp van Valeska graag opnieuw draaien! Zoals ieder jaar is dit op basis van voldoende interesse: de projecten van ‘Kusje in de wind’ dragen zichzelf op basis van jullie steun, waar wij heel dankbaar voor zijn.

Ook in 2020 mogen jullie weer mee-dichten! Je kunt je gedicht toesturen in een word document naar kusjeindewind@gmail.com. De spelregels vind je onderaan dit bericht, lees deze alsjeblieft goed door!

Daarnaast is het ook weer mogelijk om je kindje te laten vermelden in de bundel. Je bijdrage voor inschrijving en/of het plaatsen van een gedicht is €10,- ex. verzendkosten. De verzendkosten voor NL en BE kunnen verschillen. Als het project doorgaat ontvang je een mail en een bestel-link voor de webshop. Je kunt dan zoveel bundels bestellen als je wilt.

Inschrijven? Mail naar kusjeindewind@gmail.com
Vermeld s.v.p. de volgende gegevens indien van toepassing:
Voornaam en evt. achternaam kindje
Geboortedatum: dd-mm-jjjj
Datum sterretje: dd-mm-jjjj

De regels voor gedichten:

– Je gedicht heeft betrekking op het onderwerp van de bundel: het gemis van een kindje, Moederdag/Vaderdag; verbinding, liefde, herinneren, gemis, troost etc.
– Je mag maximaal 3 gedichten insturen in een word document, voorzien van je naam, adres en e-mail (in het document). Onder het gedicht mag je de naam (en eventueel de data) vermelden van het kindje aan wie het gedicht is opgedragen.
– Het gedicht is door jou zélf geschreven, in het Nederlands, en schendt geen auteursrechten. Je mag dus géén teksten van anderen gebruiken.
– Ook gedichten voor en dóór kinderen zijn welkom.
– Door in te sturen ga je akkoord met een eventuele plaatsing.
– Let op taal- en spelfouten.
– Je gedicht is niet langer dan 1 A4-tje.
– Geplaatste dichters ontvangen geen royalty’s, maar wel een lief cadeautje bij hun bestelde bundel.
– Gedichten die in aanmerking komen voor plaatsing worden binnen een week na inzending aan de dichter bekend gemaakt.
– Gedichten die niet direct in aanmerking komen voor plaatsing worden in overleg of via een dichtworkshop nogmaals bekeken en (door dichter zelf of redacteur) aangepast voor mogelijke plaatsing.
– Uit alle inzendingen worden de mooiste gekozen en geplaatst op de Facebookpagina van Kusje in de wind.
– De organisatie beslist over het al dan niet plaatsen van een gedicht.
– De doorgang van deze schrijfwedstrijd is afhankelijk van voldoende deelname.
– Gedichten kunnen worden ingestuurd tot 22 februari.
– Insturen naar kusjeindewind@gmail.com

Veel inspiratie toegewenst en liefs,

Valeska & Irene

———————————————————————–

Update 16 maart 2016

De inschrijving voor de Moederdag/Vaderdag dichtbundel is nu officieel gesloten.

Vanwege het toenemend animo voor het project ga ik ernaar streven om dit jaar óók een dichtbundel te publiceren rond Wereldlichtjesdag. Ben je te laat voor de bundel van mei, dan kun je je kindje wel vast hiervoor opgeven. Je ontvangt dan een bevestiging van je inschrijving en rond oktober informatie over de doorgang van het project.

Door inschrijving bestel je automatisch 1 bundel à €10,- (inclusief verzenden). Wil je meerdere bundels bestellen, bijvoorbeeld voor oma of opa, dan kun je dit t.z.t. aangeven

Update 4 januari: NIEUWE BUNDEL IN 2016!

Vorig jaar werd als cadeautje voor Moederdag en Vaderdag de dichtbundel ‘Kindje in mijn hart‘ uitgegeven, een boekje waarin ouders de naam en data van hun wolkenkindje(s) mee konden laten drukken: een blijvend eerbetoon aan de liefdevolle herinneringen die zij koesteren, een stukje troost en lieve gedachten. Speciaal voor bijzondere dagen, waarop het gemis nog meer gevoeld wordt dan anders. Het was een bijzonder en fijn project, eigenlijk te mooi om maar één keer te doen. Al die kindjes samen in een bundel gaf mij een groot gevoel van verbondenheid.

Om die reden geef ik ook dit jaar weer een dichtbundel uit! Net als vorig jaar zul je er veel nieuwe gedichten van ‘Kusje in de wind’ in vinden, máár het is nu ook mogelijk om zelf gedichten in te sturen. Meer over de dichtwedstrijd lees je hier… De bundel wordt groter en dikker 🙂 Daarnaast is het project ook dit keer weer afhankelijk van voldoende deelnemers (100) om kostendekkend te zijn en de prijs onder de €10,- te houden.

Je kunt je kindje(s) vast opgeven via onderstaand contactformulier.
Zelf gedichten insturen?

Ik zie zo vaak mooie gedichten langskomen op internet dat het me erg bijzonder lijkt om die met z’n allen te delen. In 2016 is er aan de publicatie van de bundel daarom een dichtwedstrijd verbonden. Je kunt je gedichten toesturen aan irenevanwesel@gmail.com onder vermelding van je naam, adres en de naam en geboorte- en/of sterfdatum van je kindje(s). Uiteraard staat het opa’s, oma’s, tante’s, oom’s, familie, vrienden, mensen uit de zorg en andere betrokkenen vrij om ook gedichten in te sturen. Kijk hier voor de regels.

Weten hoe het project vorig jaar verlopen is? Dat lees je hieronder!

Update 20 april 2015

kaarsjes kindje

‘Kindje in mijn hart’ is symbolisch gedoopt met licht door een (willekeurig) aantal kaarsjes aan te steken voor alle wolkenkindjes die zo ontzettend gemist worden. Ik heb dit in alle stilte gedaan. Stil in gedachten, stil zonder woorden, stil in de warmte van het licht. Stil alleen, maar toch verbonden. Een kusje in de wind voor alle lieve sterretjes.

 

Meer over het ontstaan van het project lees je hieronder:

Zou het niet mooi zijn om een dichtbundel op te dragen aan alle kindjes die veel te kort bij ons mochten zijn en zo ontzettend gemist worden? Om dezelfde verbintenis te leggen als in januari, bij de presentatie van het boek Kusje in de wind, toen de namen van meer dan 200 wolkenkindjes met een wensballon mee de lucht in gingen? Na een symbolisch kusje in de wind, volgt er een hartje als teken van de onvoorwaardelijke liefde die ouders voelen voor hun kroost. De troostbundel Kindje in mijn hart eert en herdenkt alle wolkenkindjes speciaal voor Moederdag en Vaderdag, feestdagen die voor sterrenouders vaak niet alleen vreugde, maar ook verdriet met zich mee brengen.

wensballon

Gedichten

Ik kreeg de laatste tijd regelmatig de vraag of het niet mooi zou zijn de gedichtjes op de Facebook-pagina van ‘Kusje in de wind’ in een bundel onder te brengen. Een bijzonder idee vind ik, om zo een troostboekje te maken. Tegelijkertijd realiseer ik me dat Moederdag en Vaderdag er al snel weer aankomen en dat is voor alle sterrenouders moeilijk. Of je naast je wolkenkindje nog ander kroost hebt of niet, deze dagen zullen nooit meer hetzelfde zijn… Het gemis van het kindje dat nooit een versje op zal lezen of een knutselwerkje zal maken, is dan zo goed voelbaar.

Ik wil de gedichtjes graag uitgeven, samen met een aantal nieuwe, maar dan wel als bijzonder cadeautje aan jullie voor Moederdag en Vaderdag. ‘Kindje in mijn hart,’ gaat het heten, als symbool voor de kinderen die niet zichtbaar zijn maar wel ontzettend geliefd. De bundel wordt opgedragen aan alle kindjes die niet bij ons mochten blijven en daarom wil ik iedereen in de gelegenheid stellen de naam en geboortedatum van hun kindje mee te laten drukken. Net als op de wensballon in januari kan er zo een bijzondere verbintenis ontstaan, een hartje voor alle wolkenkindjes. Allemaal samen in een boekje vol lieve gedichtjes.

Project

Dit project is natuurlijk heel persoonlijk en gaat daarom alléén door als er voldoende animo voor is. Je kunt een bundel reserveren (voor jezelf of mooi als cadeau!) door je adresgegevens & de naam en geboortedatum en/of overlijdensdatum van het kindje te mailen naar irenevanwesel@gmail.com (of via het formulier hieronder). Uiteraard kun je ook een bundel reserveren zonder een naam door te geven. In het eerste gedichtje van de bundel is een plekje vrij om de naam (namen) van een kindje in te vullen en hem zo helemaal persoonlijk te maken. Misschien zijn er ook mensen die geen kindje verloren zijn, maar de gedichtjes wel mooi vinden en het project een hart onder de riem willen steken.

De kosten van ‘Kindje in mijn hart’ zijn €7,95 (ex. verz). Om het project definitief door te laten gaan zijn er nog maar (tellen jullie samen met mij af?)

35…. 33…. 31…. 29….. 25…. 19…. 15…. 10…. 8…. 5…. 0!!!!

reserveringen nodig! De beslissing of het project definitief door kan gaan komt dus steeds dichter bij :-). Let wel: ik moet op zéér korte termijn (oftewel morgen…) de opdracht verstrekken aan de drukker in verband met het gebruik van FSC papier. Wacht dus niet te lang!

Degenen die al gereserveerd hebben wil ik ontzettend bedanken voor hun steun en interesse voor dit bijzondere project. Ik zou het heel fijn vinden als jullie lotgenoten van kindje in mijn hart op de hoogte willen stellen, zodat zoveel mogelijk sterrenouders de kans hebben om mee te doen.

————

Update 25 maart 2015

Ja! Het is gelukt!

Kindje in mijn hart wordt gedrukt! 🙂

Iedereen die zich heeft ingeschreven ontvangt vanavond een e-mail met informatie. Heb je geen mail/bevestiging ontvangen? Dan is er iets mis gegaan en wil ik je graag vragen even contact op te nemen.

Voor iedereen met de vraag of je nog boekjes kunt reserveren en namen door kunt geven….

JA, DAT KAN!

De uiterste datum waarop je nog kunt inschrijven is 30 maart tot 24:00.

Komende maandag dus. Wil je nog een naam opgeven, wacht dan niet te lang! Hierna gaan de bestanden naar de drukker en kan ik NIETS meer veranderen.

Ik laat een kleine oplage van 250 bundels drukken en dat betekent OP = OP! In ieder geval voor Moederdag…

Kindje in mijn hart wordt op 21 april geleverd en ik streef ernaar de bundel ook op deze dag te verzenden. Zo heeft iedereen hem zeker op tijd in huis.

Ondertussen is illustrator Anne Wolfs druk bezig met het ontwerp voor de cover, het ISBN nummer is aangevraagd en het is zeker dat er op FSC papier gedrukt kan worden. Een hele geruststelling voor mij, en ook voor het milieu 😉

Heel fijn dat ik dit samen met jullie allemaal mag doen, dankjewel

——————

Update 31 maart 2015

Vanaf vandaag kunnen er helaas geen namen meer doorgegeven worden voor in de bundel. De publicatie wordt nu druk-klaar gemaakt, gecontroleerd door professionals en in de komende weken geproduceerd. Op 21 april worden de bundels bezorgd en ik zal er die dag ook direct zoveel mogelijk verzenden! Nog even wachten dus….

Degenen die alsnog een bundel willen reserveren: er zijn er nog een aantal beschikbaar! OP= OP
Voor in het boekje is ruimte om de naam van jouw eigen wolkenkindje in te vullen en zo is deze bundel hoe dan ook helemaal persoonlijk 🙂

sterren

 

Cover Kindje in mijn hart kleur

3 gedachtes over “Dichtbundel Moederdag/Vaderdag

 1. Als ik bij je kon zijn, zou ik je handje nemen en met je meegaan op weg door het leven

  Als ik bij je kon zijn, zou ik je kusjes geven
  Als ik bij je kon zijn, zou ik je knuffelen
  Als ik bij je kon zijn, zou ik altijd voor je zorgen
  Als ik bij je kon zijn, zou ik je altijd beschermen
  Maar ik kan niet bij je zijn

  Maar ik kan niet bij je zijn, daarom vraag ik aan de engelen
  zorg voor mijn kind tot ik het weer kan doen
  de hemel is veilig, speel maar, vlieg en dans en lach
  Ik ben je niet verloren, want ik weet precies waar je bent
  Ik hou van jou voor altijd en een dag
  die dag zullen we weer samen zijn – gonny- voor Robin

  1. Wat een lief gedicht Gonny, dankjewel dat je het hier deelt. Mag het als inzending mee voor het project ‘Liever bij mij…? Liefs, Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s