Lees nu het e-book met fragmenten van Liever bij mij...liever_bij_mij_cover_def-page-001

‘Liever bij mij…’ is te koop/bestelbaar in alle Nederlandse en Belgische boekhandels! En uiteraard ook in de webshop van Kusje in de wind.

Bestel het boek hier

Review lezen over Liever bij mij… ? Hier vind je de eerste reviews en gedachten over het boek:
– Bol.com “De verhalen zijn, naast herkenning en troost voor andere ouders die hun kindje moeten missen, ook een eerbetoon aan de overleden kindjes. Een uniek, mooi, liefdevol en dapper boekwerk.” Cindyenzo
– Irene Otto “Ik weet zeker dat veel lotgenoten hier steun en herkenning in zullen gaan vinden.”
– kinderboekenwinkel In de wolken Goudse Post week10_23
– Lemsternijs ,
–  Sterrenbaby,
– het online magazine van Sitchting Lieve Engeltjes “Te weten dat je niet alleen bent, dat jouw verdriet ook gevoeld wordt door vreemden met soortgelijke verhalen. Lotgenoten zijn goud waard.” Dorien
– de literatuurlijst van Hoe Verder,
– Dag van het laatste afscheid,
– Stichting Phéron,
– Levamentum “Alle verhalen zijn verschillend en toch lees je in elk verhaal de liefde voor het overleden kind. Mooi vormgegeven boek voor lotgenoten en voor mensen di13934585_1564719603554355_6686203819039546099_ne om hun heen staan.”
– Patiëntenervaringsverhalen,
– een interview met deelneemster Astrid in de Goudse Post,
– op het blog van Mama van Elara “Ik vind ‘Liever bij mij…’ een boek voor ouders die lotgenoten zoeken. Alle verhalen zijn anders. Alle verhalen zijn heftig, verdrietig en ongelofelijk zwaar. Maar hetgeen waarom je blijft lezen en wat je bij elk verhaal weer voelt en kippenvel geeft is de liefde. De liefde voor al deze kinderen. Steeds weer. Liefde, liefde, liefde. Strijd. Trotsheid. Herkenning.”
– Nathalie van Stijn “Nog niet eerder las ik een boek met zoveel openheid. De ouders laten je een heel intieme blik uit hun leven meemaken. En niet zomaar een blik, nee, de meest belangrijke gebeurtenis uit hun leven. Want, zoals ze wel eens zeggen: “Er zijn
twee periodes in het leven van ouders van overleden kinderen, het leven voor en het leven na….” De meest intieme periode welke zij ooit zullen meemaken hebben ze met ons gedeeld. Ik voel me meteen verbonden met deze ouders en eigenlijk zou ik ze 1 voor 1 willen opbellen en ze vertellen hoe prachtig ik het vind. Ik voel hoe groot de liefde en trots naar hun kinderen toe is.”
– de rondzendbrief van VOOK
– en natuurlijk ook op Facebook.

Bestellen? Dat kan bij je eigen fysieke of online boekhandel of in de webshop van Kusje in de wind.

Over Liever bij mij…

Uit het boek en de Facebookpagina ‘Kusje in de wind’ is het idee ontstaan om een bundel samen te stellen waarin sterrenouders het verhaal van hun eigen kindje vertellen. Zij kunnen zo niet alleen andere ouders tot steun zijn, maar ook het verhaal van hun kind vereeuwigen en helpen de stilte rondom kindjes die veel te kort bij ons mochten blijven te doorbreken.

Liever bij mij… vertelt het verhaal van 33 ouders en paren die een kindje, soms meerdere kindjes, verloren tijdens of na de zwangerschap. Zij namen daarmee niet alleen afscheid van hun baby, maar ook van alle dromen en wensen die zij voor hem of haar in gedachten hadden. Sommigen van hen stonden voor de loodzware keuze de zwangerschap af te breken, anderen werden plots geconfronteerd met een stille echo. Er zijn ouders die hun kindje dagen na de bevalling moesten laten gaan, maar ook papa’s en mama’s die een ouder kindje plots verloren. Hun verhalen zijn zo divers. De manier om met rouw om te gaan uniek, net als de gevoelens rondom het verlies, en toch delen zij hun gemis. Het verdriet om een kindje dat er niet meer is, ongeacht hoe oud of jong.

De deelnemers zijn inmiddels via het blog voorgesteld, je vindt hun introducties hier.

Meer informatie over de publicatie

Liever bij mij… beoogt de rouw om een overleden kindje, tijdens of na de zwangerschap, bloot te leggen in al haar facetten. Wat gebeurt er met je wanneer je te horen krijgt dat je kindje niet meer leeft of niet levensvatbaar is? Hoe nemen ouders afscheid van hun kind? Op welke manier kijken zij later terug op de zwangerschap, de gebeurtenissen daaromheen en mogelijke voorgevoelens? Welk verschil is er in de beleving van rouw tussen vaders en moeders? Wanneer de afweging tot afbreken of uitdragen zich aandient, hoe maken zij die keuze dan en welke gevolgen heeft dat voor de toekomst? Wat betekent het voor je relatie wanneer je een kind verliest? Waar worstelen ouders die een kindje verloren hebben mee in de maanden na het overlijden? Hoe ervaren ouders een nieuwe zwangerschap en de geboorte van nieuw leven?Op welke manier nemen zij hun kindje mee in het leven en blijven zij betekenis geven aan de band tussen ouder en kind in de jaren na het verlies?

Liever bij mij… laat papa’s en mama’s een antwoord geven op deze en nog zoveel meer vragen die spelen rondom het verlies van hun kind. Alle Nederlandse en Belgische ouders die meeschreven kregen daarom volop de ruimte te vertellen over de gebeurtenissen, emoties en andere elementen die voor hen van waarde zijn in het doorleven van het rouwproces. Hiermee is een rijke verzameling aan intieme verhalen ontstaan, die grensverleggend poogt te zijn op het gebied van steun, herkenning en informatie na babysterfte.

Bestellen? Dat kan bij je eigen fysieke of online boekhandel of in de webshop van Kusje in de wind.

Cover en Illustraties

Kunstenares Judith Schaafstra verzorgt met veel liefde de cover voor de bundel. Haar kunstwerk wordt is eerbetoon aan alle wolkenkindjes en heeft als doel de trots en de koestering voor die lieve engeltjes tastbaar te maken. Judith (Schaafstra Kunst) wordt in dit proces ondersteund door een waar coverteam, waaronder Alicia Post Photography, modellen Keelin en Virginia en visagiste Maja.

Anne wolfs verzorgde een aantal mooie, liefdevolle en warme illustraties voor de herinneringspagina’s in het boek, waar alle kindjes wiens verhaal verteld wordt een eigen plekje krijgen.

 

liever_bij_mij_cover_def-page-001voorkant

Lees nu het e-book met fragmenten van Liever bij mij...

 

Iedere week op vrijdagavond is er een deelnemer aan het project Liever bij mij… voorgesteld. Je vindt ze hieronder!

Tamara en Britt* Liever bij mij…. #1

Daphne en Lewi* Liever bij mij…. #2

Marieke en Fem* Liever bij mij…. #3

Luc, Shirley en Nino* Liever bij mij… #4

Maureen en Chloë* Liever bij mij…. #5

Babbe, Lita* en Meta* Liever bij mij…. #6

Patricia en Faas* Liever bij mij…. #7

Reni en Valentijn* Liever bij mij…. #8

Dewhi, Patrick & Odin* Liever bij mij…. #9

Susan, Cas*, Tess* & Joyce* Liever bij mij…. #10

Sanne en Noa* Liever bij mij…. #11

Robert, Saskia en Rosa* Liever bij mij… #12

Martine en Noa* Liever bij mij…. #13

Diana, Egbert en Rimke* Liever bij mij… #14

Marleen en Lieke* Liever bij mij…. #15

Jan, Jessica en Joppe* Liever bij mij…. #16

Myrthe en Sophie* Liever bij mij…. #17

Larissa en Femke* Liever bij mij… #18

Milanda en Axel* Liever bij mij… #19

Brenda, Luca* en Joepie* Liever bij mij…. #20

Stefanie en Kane* Liever bij mij…. #21

Sarah en Kaat* Liever bij mij…. #22

Irene, Boris* en Vonkje* Liever bij mij…. #23

Barbara en Faye* Liever bij mij…. #24

9 gedachtes over “Liever bij mij

  1. 16 november jl zelf bevallen van mijn Kruimeltje*, opgewekt in het ziekenhuis, een paar dagen nadat zijn hartje eerder al gestopt bleek te zijn…. 16 weken oud was ons kindje maar veeeeel te klein voor zijn termijn. Recent te horen gekregen dat Kruimeltje* triploïdie bleek te hebben. Een hele set chromosomen te veel, 69 ipv 46. Helemaal geen kans op leven dus, hoe hoopvol ik ook probeerde te zijn toen we eerder al slecht nieuws kregen met verschillende echo’s.
    Nu op zoek naar herkenning, houvast, troost. Net het verhaal gelezen van Valentijn uit Liever bij mij, jeetje wat komt dat binnen. Ondanks dat het zo’n ander verhaal is, is de liefde, het verlangen, het willen beschermen zo herkenbaar….. Ik wil graag de rest van het boek lezen. Bedankt aan alle sterrenouders voor het maken van dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s