Voor ouders die een kindje verloren hebben zijn Moederdag en Vaderdag vaak moeilijke dagen. Het gemis van de zoon(s) of dochter(s) die er niet bij zijn is dan zoveel meer voelbaar dan anders. De online lotgenotencommunity Kusje in de wind is daarom vorig jaar gestart met de publicatie van een dichtbundel rond deze datum met troostende woorden, vrolijke versjes en gedichten die herkenbare emoties (verdriet en gemis, maar óók liefde en trots) van ouders weergeven om hen een hart onder de riem te steken.De dichtbundel Kindje in mijn hart is een uniek project waarbij ouders de naam en data van hun kindje(s) op kunnen geven om mee te laten drukken, het boekje is op die manier opgedragen aan alle kinderen die gemist worden.

Dit jaar is er een dichtwedstrijd aan de publicatie verbonden. Wil je graag een bijdrage leveren aan de totstandkoming van dit troostgeschenk, stuur je schrijfsels dan op naar irenevanwesel@gmail.com. De mooiste gedichten worden beloond met publicatie! De jury  zal hieruit drie gedichten kiezen die een prijs verdienen, deze winnaars krijgen de bundel thuisgestuurd en een mooi cadeau. De mogelijkheid tot inzenden sluit op 15 maart. De regels vind je onderaan de pagina.

De jury:

Drs. Jeannette RietbergJeannette Rietberg (1)

Jeannette is van oorsprong Engelse taal- en letterkundige. Na de geboorte en het overlijden van haar oudste zoon Carel is zij auteur, onderzoeker en deskundige geworden op het gebied van sterfte rondom de geboorte. In samenwerking met gynaecoloog Dr. Maria Pel schreef ze het handboek bij zwangerschap na babysterfte Altijd een kind te kort. Daarnaast zet ze zich maatschappelijk in voor verbeterde zorg, meer onderzoek en het bespreekbaar maken van rouw en verlies na babysterfte.

Ruth door AnitaRuth van den Ijssel

Ruth is uitvaartverzorgster bij en oprichter van IMA afscheidszorg, een organisatie die ouders begeleidt bij het afscheid van hun pasgeboren baby. “Als welkom heten en afscheid nemen samen komt, verdien je speciale zorg,” stelt Ruth, die in 2010 na een zwangerschap van 32 weken afscheid moest nemen van Roman. Roman werd op 24 december stil geboren en mocht mee naar huis tot aan de begrafenis. Dit gaf het gezin de kans ook dochter Mente (2002) en zoon Mink (2004) kennis te laten maken met Roman en afscheid van hem te nemen. Op 11 november 2011 mochten Ruth, Paul en de kinderen hun zusje Maan welkom heten.

Hannelore Waeleshannelore

Hannelore werkt als vroedvrouw in het Belgische Zottegem en schreef vorig jaar het kinderboek Ono, een bijzonder broertje. Daarnaast schreef ze mee aan het project Liever bij mij…., waarin ouders vertellen over het verlies van hun kind. In 2008 nam het gezin afscheid van broertje Ono die vlak voor zijn geplande geboortedatum stierf. Grote broer Ilo bleef achter met vragen over dood en verlies, waarop Hannelore niet alleen voor haar eigen zoon, maar ook voor andere kinderen een mooie handreiking schreef. Na de geboorte van Ono verwelkomde het gezin nog twee broers: Otis en Silas.

De regels:

– Je gedicht heeft betrekking op het onderwerp van de bundel: het verlies van een kind.
– Je mag maximaal 3 gedichten insturen in een word document, voorzien van je naam, adres en e-mail. Indien je gedicht aan een kindje in het bijzonder is opgedragen mag je de naam en data vermelden.
– Je gedicht is door jou zélf geschreven, in het Nederlands, en schendt geen auteursrechten.
– Ook gedichten voor kinderen zijn welkom, zij missen hun broer/zus net zo goed.
– Door in te sturen ga je akkoord met een eventuele plaatsing.
– Let op taal- en spelfouten.
– Je gedicht is niet langer dan 1 A4-tje.
– Geplaatste dichters ontvangen geen royalty’s, maar kunnen de bundel wel met een aardige korting aanschaffen. De drie winnaars ontvangen het boek gratis.
– De jury kiest de winnaars uit de gedichten die geselecteerd worden voor publicatie.
– Gedichten kunnen worden ingestuurd tot 15 maart, de winnaars worden bekend gemaakt op 31 maart.
– Insturen naar irenevanwesel@gmail.com

Handige schrijftips? Die vind je op Schrijven Online!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s