Jaaaaa!!! De winnaars van de dichtwedstrijd zijn bekend 🙂

Cover Kindje in mijn hart 2 cmyk voorkantDe jury koos de gedichten van Linda van Meer – van Hartevelt, Sanne Ovaere en Anoniem (ingestuurd door Wendy Pijlman) als beste uit meer dan veertig inzendingen vanwege hun originaliteit, herkenbaarheid en/of diepgang. Hun inzendingen zullen een prominent plekje krijgen in de Moederdag/Vaderdag dichtbundel van dit jaar!

Ik heb genoten van de gedichten van alle inzenders. Ze raakten mij steeds opnieuw… Jullie liefde en trots lees je tussen de regels door en dat maakt dat ik dit project als heel bijzonder heb ervaren. Dank jullie wel allemaal. De gedichten van de winnaars mag ik graag ook hieronder delen!

Een dankjewel ook aan de jury die zich met veel liefde en enthousiasme over de inzendingen gebogen heeft.

 

Cover

Inmiddels ligt de bundel bij de drukker en kan ik jullie de cover Cover Kindje in mijn hart 2 cmyk achterkantlaten zien 🙂

De voor- en achterkant van het boekje zijn gemaakt door Anne Wolfs, die een kunstwerkje maakte dat recht doet aan de emoties die wij als ‘sterrenouders’ ervaren. Voorop de lente, verwijzend naar liefde en trots, en engeltjes die samen zijn in het licht, wijzend naar verbondenheid. Achterop de nacht, omdat verdriet en gemis erbij horen, erkend mogen worden en daarmee het licht ook zo duidelijk laten stralen. Omdat de kleuren mooi overlopen en de engeltjes zo lief zijn staat alleen de titel op de cover vermeld.

Het boekje is net als vorig jaar weer samengesteld uit de verzamelde versjes en gedichten van ‘Kusje in de wind’ en draagt daarnaast 19 gedichten van andere auteurs, die hun gedachten met ons delen en een stukje troost en herkenning willen geven aan lotgenoten. ‘Kindje in mijn hart 2016′ telt 80 pagina’s in totaal.

Reserveringen

Alle ouders en familieleden die de bundel gereserveerd hebben ontvangen komende week bericht. Het is inmiddels ook mogelijk om de bundel via de webshop te bestellen voor een bijdrage van €10,- inclusief verzenden. Het aantal exemplaren is beperkt en op = op. De opbrengst wordt net als vorig jaar ingezet voor nieuwe projecten.

‘Kindje in mijn hart’ noemt de namen van en is opgedragen aan kindjes die niet meer bij ons zijn. Vanwege het groeiend animo voor het noemen van kindjes in de bundel heb ik besloten ernaar te streven met Wereldlichtjesdag ook een bundel te publiceren. Was je te laat met het doorgeven van de naam van je kindje en wil je met de volgende uitgave meedoen? Dan kun je hier je gegevens doorgeven.

Het is daarnaast ook mogelijk om gedichten in te sturen via irenevanwesel@gmail.com. Gedichten kun je toesturen in een word-document onder vermelding van je naam, adres en de gegevens (data, naam) van het kindje voor wie het geschreven is.

Onderstaand de gedichten van de winnaars!

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Winnaars dichtwedstrijd ‘Kindje in mijn hart’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s