WLD fbDit jaar komt er voor het eerst ook een gedichtenbundel uit met Wereldlichtjesdag! Een bundel die wordt opgedragen aan alle kindjes die gemist worden, waar zij genoemd en herdacht mogen worden. Een boek dat als co-creatie van vele ouders zal ontstaan en hopelijk een stukje troost, herkenning en mooie woorden zal brengen in donkere dagen.

Wereldlichtjesdag staat voor mij voor verbinding. Samen herdenken in liefdevolle herinnering. Een lichtje van troost in de laatste weken van het jaar.

Lichtjes vol liefde

Via de Facebookpagina van Kusje in de wind is er inmiddels gebrainstormd en gestemd voor een titel! Er zijn meer dan 50 prachtige titels bedacht, waaruit er uiteindelijk vier gekozen zijn:

1. ‘Lichtjes vol liefde’ van Linda van Meer-van Hartevelt
2. ‘Stralende sterrengloed’ van Vanessa Sadones
3. ‘Lichtjesgedichtjes’ van Roos Bodewes-Hooijer
en 4. ‘Engeltjes verlicht’ van Patricia Schoppink
.

De winnende titel is ‘Lichtjes vol liefde’ van Linda van Meer – van Hartevelt!

Kindje opgeven

Je kindje opgeven voor plaatsing met naam en data in de bundel kan door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan z.s.m. een bevestigingsmail. Ontvang je deze niet, vul het formulier dan s.v.p. opnieuw in of neem even contact op via irenevanwesel@gmail.com. Door je kindje op te geven bestel je automatisch 1 bundel à €10,- inclusief verzenden. Wil je meerdere bundels bestellen, dan kun je dit op een later tijdstip aangeven.

PS. Graag de naam van je kindje vermelden zoals op te nemen in het boek (met of zonder achternaam) en de geboorte- en sterfdatum vermelden. Indien je kindje op dezelfde dag levend is geboren en gestorven, graag even aangeven i.v.m. de symbolen in het boekje.

Het is helaas niet meer mogelijk om kindjes op te geven voor de huidige bundel.

Gedichten

Ook dit keer is het weer mogelijk om gedichten in te zenden voor de bundel. De organisatie hiervan is nu iets anders ingericht. Zo ontvangen dichters die in aanmerking komen voor plaatsing binnen een week bericht of komen zij in aanmerking voor een gratis online schrijfworkshop/redactie van ‘Kusje in de wind’. En het publiek zal de rol van jury op zich nemen 🙂 Voor de volledige regels: zie hieronder.

De regels:

– Je gedicht heeft betrekking op het onderwerp van de bundel: Wereldlichtjesdag; verbinding, liefde, herinneren, licht, troost etc.
– Je mag maximaal 3 gedichten insturen in een word document, voorzien van je naam, adres en e-mail. Hierin mag je de naam en data vermelden van het kindje aan wie het is opgedragen.
– Het gedicht is door jou zélf geschreven, in het Nederlands, en schendt geen auteursrechten.
– Ook gedichten voor kinderen zijn welkom, zij missen hun broer/zus net zo goed.
– Door in te sturen ga je akkoord met een eventuele plaatsing.
– Let op taal- en spelfouten.
– Je gedicht is niet langer dan 1 A4-tje.
– Geplaatste dichters ontvangen geen royalty’s, maar wel een lief cadeautje bij hun bestelde bundel.
– Gedichten die in aanmerking komen voor plaatsing worden binnen een week na inzending aan de dichter bekend gemaakt.
– Gedichten die niet direct in aanmerking komen voor plaatsing worden in overleg of via een dichtworkshop nogmaals bekeken en (door dichter zelf of redacteur) aangepast voor mogelijke plaatsing.
– Uit alle inzendingen worden vijf gedichten gekozen die voorgelegd worden aan een publieksjury via de Facebookpagina van Kusje in de wind. Alle vijf ontvangen zij een gratis bundel, de winnaar krijgt een mooi cadeau erbij.
– De organisatie beslist over het al dan niet plaatsen van een gedicht.
– De doorgang van deze schrijfwedstrijd is afhankelijk van voldoende deelname.
– Gedichten kunnen worden ingestuurd tot 1 oktober.
– Insturen naar irenevanwesel@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s