Lieve allemaal,

Het project ‘Kindje in mijn hart’ startte in 2015 als een cadeautje voor Vaderdag en Moederdag, een blijvend eerbetoon aan de liefdevolle herinneringen van ouders die een kindje ontbreekt. Zeker op bijzondere dagen is het gemis dat zij ervaren extra aanwezig en dan is het fijn om te zien dat ook het kindje dat er niet meer is, altijd bij het gezin zal horen. Een boekje dat een stukje troost brengt op moeilijke dagen, met lieve gedachten en fijne herinneringen.

In 2015 verscheen de bundel ‘Kindje in mijn hart’ (helaas uitverkocht) met gedichten van ‘Kusje in de wind’ en in 2016 kwam daar een tweede bundel bij, waarin ook gedichten van ouders en andere familieleden werden opgenomen. In 2017 start ik het project graag opnieuw op, mits er voldoende animo is om de kosten te dekken. De projecten van ‘Kusje in de wind’ dragen zichzelf op basis van jullie steun, waar ik heel dankbaar voor ben.

Ook dit jaar mogen jullie weer mee-dichten! Je kunt je gedicht toesturen in een word document naar kusjeindewind@gmail.com. De spelregels vind je onderaan dit bericht, lees deze alsjeblieft goed door!

Daarnaast is het ook weer mogelijk om je kindje te laten vermelden in de bundel. De afgelopen twee jaar werd dit gedaan op basis van naam en data, maar dat wil ik in 2017 graag anders gaan doen. Een aantal ouders hebben namelijk de wens uitgesproken om ook andere dingen te vermelden. Je mag zelf een korte boodschap voor/over jouw kindje(s) schrijven, met of zonder data. De volledige tekst mag maximaal uit 140 tekens bestaan. Deze kun je mailen naar kusjeindewind@gmail.com. (ps. dit is ongeveer 1,5 regel in Arial lettertype grootte 12 in een word document / 22 woorden)

Je bijdrage voor inschrijving is 10 euro, je ontvangt hiervoor ook een bundel thuis. Deze kun je vanaf maart bestellen en afrekenen in de webshop. Je ontvangt hier te zijner tijd een e-mail over. Inschrijven is mogelijk tot en met 8 maart.

De regels voor gedichten:

– Je gedicht heeft betrekking op het onderwerp van de bundel: het gemis van een kindje, Moederdag/Vaderdag; verbinding, liefde, herinneren, gemis, troost etc.
– Je mag maximaal 3 gedichten insturen in een word document, voorzien van je naam, adres en e-mail. Onder het gedicht mag je de naam (en eventueel de data) vermelden van het kindje aan wie het gedicht is opgedragen.
– Het gedicht is door jou zélf geschreven, in het Nederlands, en schendt geen auteursrechten.
– Ook gedichten voor kinderen zijn welkom.
– Door in te sturen ga je akkoord met een eventuele plaatsing.
– Let op taal- en spelfouten.
– Je gedicht is niet langer dan 1 A4-tje.
– Geplaatste dichters ontvangen geen royalty’s, maar wel een lief cadeautje bij hun bestelde bundel.
– Gedichten die in aanmerking komen voor plaatsing worden binnen een week na inzending aan de dichter bekend gemaakt.
– Gedichten die niet direct in aanmerking komen voor plaatsing worden in overleg of via een dichtworkshop nogmaals bekeken en (door dichter zelf of redacteur) aangepast voor mogelijke plaatsing.
– Uit alle inzendingen worden vijf gedichten gekozen die voorgelegd worden aan een publieksjury via de Facebookpagina van Kusje in de wind. Alle vijf ontvangen zij een gratis bundel, de winnaar krijgt een mooi cadeau erbij.
– De organisatie beslist over het al dan niet plaatsen van een gedicht.
– De doorgang van deze schrijfwedstrijd is afhankelijk van voldoende deelname.
– Gedichten kunnen worden ingestuurd tot 8 maart.
– Insturen naar kusjeindewind@gmail.com

Veel inspiratie toegewenst en liefs,

Irene

2 gedachtes over “Bundel Moederdag/Vaderdag 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s