wolken dichtbundel 2018Nooit had ik verwacht dat ik dit project dit jaar voor de vierde keer op rij samen met jullie zou draaien. Ik ben er dankbaar voor om de namen van jullie kindjes te mogen noemen en samen vorm te geven aan de gedichten in de bundel. Het lieve boekje dat ieder jaar verschijnt als cadeautje voor Moederdag en Vaderdag blijkt zeer geliefd en telkens weer ontvang ik in december al e-mails met vragen over het dichtbundelproject voor volgend jaar. Het bijzondere aan dit project is dat het niet alleen een co-creatie is, maar ook door ons allemaal gedragen wordt. Zo houdt het zichzelf in stand en verschijnt er ieder jaar weer een mooi en liefdevol kunstwerkje.

‘Kindje in mijn hart’ startte in 2015 als een blijvend eerbetoon aan de liefdevolle herinneringen van ouders die een kindje ontbreekt. Zeker op bijzondere dagen is het gemis dat zij ervaren extra aanwezig en dan is het fijn om te zien dat ook het kindje dat er niet meer is, altijd bij het gezin zal horen. Dit jaar verschijnt de vierde bundel onder de naam ‘Sterrenkusjes’.  Ik hoop dat het project opnieuw een stukje warmte, troost en liefde mag brengen op moeilijke dagen.

Er zijn inmiddels al heel wat prachtige gedichten ingezonden, maar er is zeker nog ruimte voor een paar prachtige parels! Wacht echter niet te lang met dichten en inzenden, want als de bundel vol is, is hij vol… Je kunt je gedicht toesturen in een word document naar kusjeindewind@gmail.com. De spelregels vind je onderaan dit bericht, lees deze alsjeblieft goed door!

Daarnaast is het mogelijk om je kindje te laten vermelden in de bundel. Je bijdrage voor inschrijving en/of het plaatsen van een gedicht is €10,- en je ontvangt hiervoor ook een bundel thuis. Je kunt de inschrijvingskosten voldoen door de bundel in de webshop te bestellen.

Inschrijven kan zowel via de webshop als via mail: kusjeindewind@gmail.com
Vermeld s.v.p. de volgende gegevens indien van toepassing:
Naam (+ evt. achternaam), datum hartje, datum sterretje.

Mails over de dichtbundel worden élke vrijdag beantwoord.

De regels voor gedichten:

– Je gedicht heeft betrekking op het onderwerp van de bundel: het gemis van een kindje, Moederdag/Vaderdag; verbinding, liefde, herinneren, gemis, troost etc.
– Je mag maximaal 3 gedichten insturen in een word document, voorzien van je naam, adres en e-mail (in het document). Onder het gedicht mag je de naam (en eventueel de data) vermelden van het kindje aan wie het gedicht is opgedragen.
– Het gedicht is door jou zélf geschreven, in het Nederlands, en schendt geen auteursrechten. Je mag dus géén teksten van anderen gebruiken.
– Ook gedichten voor en dóór kinderen zijn welkom.
– Door in te sturen ga je akkoord met een eventuele plaatsing.
– Let op taal- en spelfouten.
– Je gedicht is niet langer dan 1 A4-tje.
– Geplaatste dichters ontvangen geen royalty’s, maar wel een lief cadeautje bij hun bestelde bundel.
– Gedichten die in aanmerking komen voor plaatsing worden binnen een week na inzending aan de dichter bekend gemaakt.
– Gedichten die niet direct in aanmerking komen voor plaatsing worden in overleg of via een dichtworkshop nogmaals bekeken en (door dichter zelf of redacteur) aangepast voor mogelijke plaatsing.
– Uit alle inzendingen worden de mooiste gekozen en geplaatst op de Facebookpagina van Kusje in de wind.
– De organisatie beslist over het al dan niet plaatsen van een gedicht.
– De doorgang van deze schrijfwedstrijd is afhankelijk van voldoende deelname.
– Gedichten kunnen worden ingestuurd tot 22 februari.
– Insturen naar kusjeindewind@gmail.com

Veel inspiratie toegewenst en liefs,

Irene

————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s