covervoorkantMoederdag. Dit jaar laat ik graag andere moeders vertellen hoe zij denken over Moederdag. Waar zij mee worstelen en van dromen. Hun verlangens en gemis. Woorden die het verdienen om gehoord te worden, Moederdag voor álle moeders. Ik heb moeders gevraagd te delen wat zij het mooist en moeilijkst vinden op Moederdag via Facebook. Daarnaast zijn er enkele mooie blogs ingezonden. Dank jullie wel ❤

Liefs Irene

Ineke geeft op haar blog Broken but real haar visie over Moederdag en hoe dat bij hen gevierd wordt. “Een dag om moeders te eren. Een dag om moeders te herdenken als ze er niet meer zijn. Een dag om moederharten te erkennen. Harten die verlangen naar een kind dat er niet kwam. Harten die gebroken zijn omdat het kind dat er was, is overleden. En harten die het geluk hebben kinderen op te mogen zien groeien met alles wat daarbij komt kijken….”

“Zondag is het moederdag. Die ene plek in ons gezin blijft oorverdovend leeg. We zijn niet de enigen. Ik voel me verbonden met al die andere mama’s van onzichtbare kinderen. Mama’s waarvan jij en ik misschien niet eens weten dat ze diep in het verborgene mama zijn geweest. Mama’s die in hun zwangerschap hun kindje al terug moesten geven. Mama’s die al zoveel jaren geleden hun kindje verloren, waardoor wij misschien niet eens beseffen dat ze kinderen hebben gehad. Mama’s die al een toekomstbeeld voor ogen hadden met kindjes op hun bed, maar bij wie het bed nu zo leeg blijft, omdat hun kinderwens (nog) niet vervuld werd.” Vertelt Arianne op haar blog Zwarte Roze Wolk

Marieke geeft woorden aan haar droom met Moederdag….
“Hoewel ze maar zeer kort in ons leven aanwezig was zijn wij toch zeer blij dat ze er voor altijd voor zal zijn; stil in ons hart waar  zoveel plaats is voor haar. Ik ben blij dat ze er is:

Het gras buigt voor jou als je huppelt over onze uitgestrekte weide.
Vlinders fladderen mee op het ritme van jouw dansende haren.
Bloemen draaien zich nieuwsgierig in jouw richting.
Het gezang van de vogels verandert in een betoverend orkest.
Het is windstil en de horizon kleurt lichtroze.
Daar ga je weer, hoog, boven op jouw wolk.
Ik zie je terug, lieve Maria, in mijn droomwereld.”

Moederdag is voor sterrenouders bij uitstek een dag waarop rouwgevoelens meer op de voorgrond treden dan anders… Het gemis is meer aanwezig dan anders. Myrthe benoemt het rouwmonster in de eerste periode na het verlies van een kindje op haar blog Life without Sue…. “Het rouwmonster. Niemand die je vertelt hoe je het rouwen het beste aan kan pakken, want daar is gewoonweg geen handleiding voor. Zoek het zelf maar uit en kijk maar wat je doet, zo voelt het. In het begin is de omgeving zeer betrokken en de kaartjes, berichtjes, bloemetjes en andere blijken van medeleven vliegen je om de oren…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s