Zou het niet mooi zijn om een dichtbundel op te dragen aan alle kindjes die veel te kort bij ons mochten zijn en zo ontzettend gemist worden? Om dezelfde verbintenis te leggen als in januari, bij de presentatie van het boek Kusje in de wind, toen de namen van meer dan 200 wolkenkindjes met een wensballon mee de lucht in gingen? Na een symbolisch kusje in de wind, volgt er een hartje als teken van de onvoorwaardelijke liefde die ouders voelen voor hun kroost. De troostbundel Kindje in mijn hart eert en herdenkt alle wolkenkindjes speciaal voor Moederdag en Vaderdag, feestdagen die voor sterrenouders vaak niet alleen vreugde, maar ook verdriet met zich mee brengen.

wensballon

Gedichten

Ik kreeg de laatste tijd regelmatig de vraag of het niet mooi zou zijn de gedichtjes op de Facebook-pagina van ‘Kusje in de wind’ in een bundel onder te brengen. Een bijzonder idee vind ik, om zo een troostboekje te maken. Tegelijkertijd realiseer ik me dat Moederdag en Vaderdag er al snel weer aankomen en dat is voor alle sterrenouders moeilijk. Of je naast je wolkenkindje nog ander kroost hebt of niet, deze dagen zullen nooit meer hetzelfde zijn… Het gemis van het kindje dat nooit een versje op zal lezen of een knutselwerkje zal maken, is dan zo goed voelbaar.

Ik wil de gedichtjes graag uitgeven, samen met een aantal nieuwe, maar dan wel als bijzonder cadeautje aan jullie voor Moederdag en Vaderdag. ‘Kindje in mijn hart,’ gaat het heten, als symbool voor de kinderen die niet zichtbaar zijn maar wel ontzettend geliefd. De bundel wordt opgedragen aan alle kindjes die niet bij ons mochten blijven en daarom wil ik iedereen in de gelegenheid stellen de naam en geboortedatum van hun kindje mee te laten drukken. Net als op de wensballon in januari kan er zo een bijzondere verbintenis ontstaan, een hartje voor alle wolkenkindjes. Allemaal samen in een boekje vol lieve gedichtjes.

Project

Dit project is natuurlijk heel persoonlijk en gaat daarom alléén door als er voldoende animo voor is. Je kunt een bundel reserveren (voor jezelf of mooi als cadeau!) door je adresgegevens & de naam en geboortedatum en/of overlijdensdatum van het kindje te mailen naar irenevanwesel@gmail.com (of via het formulier hieronder). Uiteraard kun je ook een bundel reserveren zonder een naam door te geven. In het eerste gedichtje van de bundel is een plekje vrij om de naam (namen) van een kindje in te vullen en hem zo helemaal persoonlijk te maken. Misschien zijn er ook mensen die geen kindje verloren zijn, maar de gedichtjes wel mooi vinden en het project een hart onder de riem willen steken.

De kosten van ‘Kindje in mijn hart’ zijn €7,95 (ex. verz). Om het project definitief door te laten gaan zijn er nog maar (tellen jullie samen met mij af?)

35…. 33…. 31…. 29….. 25…. 19…. 15…. 10…. 8…. 5….

reserveringen nodig! De beslissing of het project definitief door kan gaan komt dus steeds dichter bij :-). Let wel: ik moet op zéér korte termijn (oftewel morgen…) de opdracht verstrekken aan de drukker in verband met het gebruik van FSC papier. Wacht dus niet te lang!

Degenen die al gereserveerd hebben wil ik ontzettend bedanken voor hun steun en interesse voor dit bijzondere project. Ik zou het heel fijn vinden als jullie lotgenoten van kindje in mijn hart op de hoogte willen stellen, zodat zoveel mogelijk sterrenouders de kans hebben om mee te doen.

Liefs,
Irene

sterren

 

 

Advertentie

4 gedachtes over “Troostbundel ‘Kindje in mijn hart’

  1. Lieve Irene,

    Ik wil graag jouw gedichtenbundel kopen voor mijzelf en ook een als cadeautje.

    Bij deze bestel ik dus 2 stuks.

    Liefs Nan

    _____

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s