Heb je Kusje in de wind uit? Dankjewel voor het lezen ❤
Je bent van harte welkom om hieronder je ervaringen te delen!

Het boek bestellen? Dat kan hier

Kusje in de wind in de media:Kaft 2b zonder snijrandb

*Recensie NBD Biblion door Mirjam Scholten:
 "Een integer hulpboek, met enkele illustraties, over het verlies van een niet-levensvatbaar kindje en het verwerken daarvan, dat lotgenoten tot steun zal kunnen zijn."
* Interview door Sandra Israel voor weekkrant Gezien: Irene van wesel: 'Met dit boek wil ik een taboe doorbreken'
* Recensie door Dorien Staal in het magazine van Stichting Lieve Engeltjes:
 "Een prachtig en herkenbaar boek voor alle moeders die hun kindje hebben verloren in de zwangerschap." LE Magazine 'Gedeelde Gedachten' nummer 28, maart 2015
* Recensie door Nathalie van Stijn van online community mylifeblogs.nl:
 "De 152 pagina’s van Kusje in de wind brengen je naar de wereld van de moeders die afscheid moeten nemen van hun toekomst... nieuw leven dat geen kans krijgt… En hoe jij als moeder door moet, als moeder van een, voor de buitenwereld, onzichtbaar kindje." http://mylifeblogs.nl/kusje-in-de-wind-een-onmogelijk-afscheid/
* Leonie Troost van rouw-boekenwinkel Levementum:                 "Hoe gaat je leven verder zonder toekomst voor je kind. Hoe reageren de andere kinderen. De leegte de pijn het wordt opgetekend in het boek Kusje in de wind. Maar ook een nieuwe zwangerschap. Een boek voor lotgenoten en voor hulpverleners, familie en vrienden van mensen die met deze leegte worstelen." http://www.levamentum.nl/335-kusje-in-de-wind.html
*Irene Otto van Praktijk Janna:                          Al met al een dierbaar monument voor Lieve* dat zeker steun biedt aan lotgenoten." https://www.facebook.com/PraktijkJanna/photos/a.340126349452767.1073741827.221298248002245/612612718870794/?type=3&theater

10 gedachtes over “Recensies en lezers

 1. Wat een mooi boek! Ik heb het in één keer uitgelezen, met een lach en een traan.
  Ik heb heel veel bewondering voor de manier waarop Irene ons meeneemt in haar verhaal, heel mooi en ontroerend. Door de (gedeeltelijke) herkenbaarheid een steun voor eenieder die zoiets meemaakt.

 2. ‘Kusje in de wind’ gisteren ontvangen en in één ruk uitgelezen. Hoewel het in en in verdrietig is en blijft dat Lieve* net als mijn zoon Nick* in mama’s buik is overleden, weet je de nachtmerrie waar je als moeder/ouder(s)/gezin in terecht komt prachtig en treffend te verwoorden! Ook al heeft elk hemelkind zijn/haar eigen verhaal, herken ik zoveel in wat jij beschrijft: (h)erkenning van verdriet, gemis, onvermogen, ‘falen’, maar bovenal onvoorwaardelijke liefde voor je (stil geboren) kind! Stil geboren kindjes horen er altijd bij & mogen nooit verzwegen worden!!!

 3. Irene bedankt voor dit mooie boek. Vandaag in een ruk uitgelezen. Prachtig dat er weer een boek bij is dat aandacht besteed aan dit onderwerp. Heel mooi beschreven, ondanks andere omstandigheden zoveel herkenning! Dat Faye en al onze kindjes voor altijd in ons hart mogen voorleven. Mijn meisje is voor altijd met mij verbonden.

 4. Prachtig boek Irene. Ik waardeer het dat je op een eerlijke manier omschrijft wat je overkomen is. Je laat niets onbeschreven, en daardoor bied je veel herkenningspunten. Bedankt dat je dit wilt delen.

 5. Het is een prachtig boek geworden. Je hebt jouw gevoelens voor Lieve vanaf de dag dat je wist van zijn komst tot de dag dat je afscheid moest nemen, mooi beschreven. Ook hetgeen je daarna hebt moeten doorstaan, is prachtig verwoord. Ik denk dat je met dit boek veel moeders helpt die hetzelfde moeten doorstaan en hoop biedt, omdat je laat zien dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel. Voor mij als jouw zusje en trotse tante van Lieve* is het bijzonder om te lezen wat er toen in jou is omgegaan. Ik ben hartstikke trots op je en ben blij dat Lieve* bij jullie in het gezin zo’n bijzonder plekje heeft gekregen.

 6. ‘Kusje in de wind’ ontvangen en in een ruk uitgelezen. Wat een prachtig geschreven boek. Zo herkenbaar, van tussenkamertje tot het spuugbakje maar ook de trots en onvoorwaardelijke liefde.
  Het blijft een intens verdrietig verhaal. Net als Lieve* is onze dochter Sophie* ook in de buik overleden. De geboorte van Sophie* is pas 4 maanden geleden dus bij het lezen nog de nodige tissues nodig gehad. Maar wat is het fijn.. de herkenning.
  Irene, bedankt voor het delen van jullie verhaal.

 7. Irene , wat een mooi boek, zoals jij je verhaal vertelt, dat zal voor veel vrouwen, die dit ook hebben mee gemaakt een steun zijn. Over een paar weken lees ik het nog eens, gewoon omdat het zo mooi geschreven is.

 8. Lieve Irene,
  Ofschoon wij elkaar nauwelijks kennen, is dat na het lezen van jouw boek “Kusje in de wind” veranderd. Jij schrijft mooi en de manier waarop jij jouw rouwproces om het verlies van Lieve vorm hebt gegeven, dwingt bewondering af.
  Voor mij persoonlijk heeft het boek ook betekenis gehad, omdat ik zelf nog in een rouwproces zit vanwege het overlijden van mijn jongste broer Lei vorig jaar juni. Lei was 9 jaar jonger dan ik en ik heb hem vroeger als baby ook op handen gedragen. Hij is in mijn beleving altijd mijn lieve kleine broertje gebleven, waar ik extra bezorgd voor was. Door een noodlottig ongeval tijdens het beoefenen van zijn favoriete wielersport is hij veel te vroeg op 56-jarige leeftijd gestorven.
  In jouw boek herken ik de momenten van diep verdriet, vertwijfeling, ontkenning en gemis, die het verlies van een dierbare met zich meebrengt. Jouw beschrijving hoe jouw leven door het overlijden van jouw kind veranderd is, is herkenbaar en geeft ook hoop voor de toekomst. Mijn andere broer Wim zegt ook wel eens: Er is een leven voor en een leven na Lei. En zo voelt dat ook. De scherpe kantjes gaan er langzaam een beetje vanaf, maar soms doet het intense verdriet nog zo’n pijn.
  Zoals ik jou al eens eerder geschreven heb, heeft mijn moeder ook de geboorte van een overleden kind meegemaakt. Na het lezen van jouw boek begrijp ik nog beter waarom mijn moeder en vader daar zoveel verdriet van hadden en er zo vaak over vertelden. Jij hebt het op papier gezet en veel mensen kunnen er moed en hoop uit putten.
  Irene, bedankt voor jouw wijze levensles. Het ga je goed in je verdere leven met Maarten en jullie kinderen.
  Jos Wagemans

 9. Lieve Irene,

  Ik heb jouw boek in een paar uurtjes uitgelezen en wat heb je het mooi geschreven. Je hebt zo beschreven net alsof wij door raam meekijken. Zo herkenbaar Hoe je het beschreven hebt, ik herken zoveel dingen in jouw boek met mijn eigen gemis. Wij hebben onze Droom* met 17 weken verloren. Voor ons is hij nog steeds een droom die wij helaas nu voor de meeste mensen onzichtbaar meenemen dor ons leven. Echt prachtig heb nu ook je eerste boek besteld en kan niet wachten tot die thuis komt. Bedankt voor wat je doet en dat je alle sterren ouders met elkaar verbind.

 10. Beste Irene,
  Ik heb gisteren je boek in een keer uitgelezen. Prachtige schrijfstijl en zeer mooi en aangrijpend verhaal. Ik had het graag jaren geleden gelezen gehad, voordat ik op de verloskamers ging werken. Zou verplichte literatuur moeten zijn voor alle verpleegkundigen en artsen op de verloskamers! Chapeau!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s